Resepi masak udang galah

Resepi masak udang galah смотреть последние обновления за сегодня на .

Resepi Udang Galah / Udang Galah Masak Kunyit / Menu Udang Galah / Udang Galah / Masak Udang Galah

30015
260
13
00:10:35
16.02.2020

Resepi udang Galah sedap dan cara-cara memasak udang galah, Selamat Mencuba

Resepi Udang Galah || Cara Masak Udang

20640
225
78
00:08:04
07.01.2021

Mungkin cara kita ada sedikit kelainan.Pada video ini merupakan cara keluarga saya memasak udang galah.Sila tonton hingga penghujung. #resepiudanggalah#caramasakudang#resepiudang

RESEPI UDANG GALAH PALING SEDAP

2798
17
4
00:02:04
04.02.2020

Cara masak udang galah paling padu

UDANG GALAH GORENG BERCILI

13757
141
14
00:03:17
26.07.2020

Resepi Udang Galah Goreng Bercili amat mudah disediakan #UdangGalahBercili #sambalUdang

Udang Galah Masak Raja

6324
111
3
00:12:58
07.12.2021

Live #jommasakngankakzaidah Episod 417 UDANG GALAH MASAK RAJA Bahan-bahannya : 1kg udang galah 2 biji bawang besar 5 ulas bawang putih 5 tangkai cili merah 1/2 inci lengkuas 1 inci halia 2 biji buah keras 2 batang serai dititik Santan Gula Garam Asam keping 2 helai Daun kunyit dihiris Selamat mencuba! #jommasakngankakzaidah #simplysugarbakingstudio #masakapahariini #masakapaharini

Cara Cuci Udang Galah.

80741
509
18
00:02:06
09.03.2019

Udang Galah Masak Sos Tiram Black Pepper

21666
206
5
00:04:33
29.06.2020

Hai semua..Kali ini saya nak kongsikan resepi udang galah masak sos tiram black pepper yang sangat ringkas dan mudah. Bahan-bahan : - Udang Galah - Bawang Putih - Halia - Daun Bawang - Sos Tiram - Ajinomoto - Maggi cukup rasa - Lada Hitam - Minyak Masak

Resepi Udang Galah Masak Merah

15150
222
100
00:03:38
12.03.2021

#dapurkakintan#udanggalahmasakmerah#intankusiah# ➡️Bahan - bahan udang galah masak merah ⬅️ ☑️ Udang Galah 500g(serbuk kunyit & garam ) ☑️ bawang besar 3 labu, halia 2 inci& bawang putih 3 ulas ( dikisar) ☑️sos tiram 1 sudu, sos cili 4 sudu,sis labu Thai 1 sudu & sos tomato 1 sudu ☑️ garam, gula putih, gula Melaka & Maggi cukup rasa ☑️ bawang holland 1 biji & cili merah 1 biji #mudah#simple#sedap#resepimasakuntukanda# Terima kasih Selamat Mencuba...

Tutorial Cara Masak Resipi Udang Galah Masak DiRaja

7175
47
3
00:01:58
15.11.2020

Tutorial Cara Masak Resipi Udang Galah Masak DiRaja Resepi lengkap : 🤍 #ResepiUdangGalahMasakDiRaja #ResepiMudah #CaraMasak

Resepi Udang Galah Masak Sambal

3259
90
87
00:03:13
15.04.2021

#intankusiah#udanggalahmasaksambal#dapurkakintan# ⬅️ bahan-bahan udang galah masak sambal ⬅️ ☑️ udang Galah 1 kg (serbuk kunyit & garam) ☑️ bawang besar 1 labu& bawang putih 5 ulas ☑️ cili kisar 1 mangkuk kecil ☑️ bawang holland 1/2 biji ☑️ air asam jawa ☑️ gula putih, garam, Maggi cukup rasa & gula Melaka Selamat mencuba.. #Resepi masakan untuk anda#

Resepi Udang Masak Diraja

54545
468
17
00:02:23
12.05.2020

Dari dapur Zeela dibawakan resepi Udang Masak Diraja. Antara masakan seafood yang uols kena try. Memang berbaloi dan sedap! 😊

CARA MASAK UDANG GALAH PALING SEDAP!

11657
65
21
00:03:30
14.06.2020

HAI GUYS KEMBALI BERSAMA SAYA "LEO TKF" DALAM CHANNEL "STORIES TELLER" !🔥 KONGSI RESEPI MASAKKAN UDANG GALAH PALING SEDAP! PADU! JOMM LAYAN VIDEO SAMPAI HABIS! *DAPATKAN TEFAL NON-STICK PAN TEKAN LINK : 🤍 JANGAN LUPA LIKE! COMMENT! DAN SUBSCRIBE!❤️ = BUAT DUIT ONLINE TEKAN LINK : 🤍 BUAT DUIT ONLINE TEKAN LINK : 🤍 BUAT DUIT ONLINE TEKAN LINK : 🤍 #StoriesTeller #Masak #Udanggalah

Udang Galah Masak Raja

2963
59
2
00:03:39
07.12.2021

Alhamdulillah.. ni dia UDANG GALAH MASAK RAJA dari Kak Zaidah.. Sesekali kita tukar citarasa mesti sedap.. Uolls mesti cuba ni ye.. Sebab resepi ni memang sedap! Selain udang galah, uolls boleh juga tukarkan dengan udang biasa, ayam atau daging.. ikut citarasa uolls..jangan lupa cuba ye!😘 Live #jommasakngankakzaidah Episod 417 UDANG GALAH MASAK RAJA Bahan-bahannya : 1kg udang galah 2 biji bawang besar 5 ulas bawang putih 5 tangkai cili merah 1/2 inci lengkuas 1 inci halia 2 biji buah keras 2 batang serai dititik Santan Gula Garam Asam keping 2 helai Daun kunyit dihiris Selamat mencuba! Boleh klik pautan/link di bawah untuk tonton video penuh cara masak Fb : 🤍 Ig : 🤍 #jommasakngankakzaidah #simplysugarbakingstudio #masakapahariini #masakapaharini udang galah masak diraja udang galah masak di raja udang galah diraja resepi udang galah masak diraja

UDANG MASAK DIRAJA resepi istimewa❤️

22500
342
542
00:04:16
12.09.2020

#Udang #UdangMasakDiraja #JomMasak

Masak Udang Galah Sampai Sepitnya Pun Sedap

5757
59
5
00:04:58
26.03.2021

Udang galah, udang ini hidup di air tawar, biasanya di sungai besar. Udang galah ini beratnya lebih 250 gram 1 ekor, saya beli dari pemancing. karena udang ini didapat dengan cara dipancing, bukan di jala atau dipukat. Harga udang ini sangat fantastis harganya, yaitu 1 kg RP. 180.000/ 1 kg, mungkin di tempat lain lebih mahal dari ini. Maka itu sayang rasanya kalau udang ini dimasak dengan cara tidak benar, apalagi rasa khas udang galah sampai hilang. Bumbu- bumbu: 1 ruas jari kunyit 1/2 ruas jari jahe 1/2 siung Bawang Bombai 1 ruas Serai Garam secukupnya Penyedap rasa secukupnya Air secukupnya

Resepi Udang Galah Berempah/ spicy giant freshwater prawn recipe (english subtitle)

6485
170
85
00:06:49
25.08.2020

bahan-bahan 4 ekor udang galah saiz sederhana 3 sudu besar serbuk kari 1 biji bawang besar 5-6 ulas bawang putih 1-2 inci halia 2 biji lada besar sedikit asam jawa garam secukupnya 2 cawan air

Udang Galah Masak Sup Ala Kampung

26105
243
2
00:02:29
20.06.2020

Hai semua..Kali ini saya nak masak udang galah masak sup ala kampung yang sangat simple dan mudah. #udanggalahmasaksupalakampung #resepisimple #resepimudah #homecooking Jangan lupa subscribe, like, share & komen video di Eva's Kitchen..😊😊

Resepi Udang Galah XXXL Masak Lemak Cili Api!

31182
657
205
00:23:57
02.03.2021

Memang Terbaiklah Resepi Udang Galah XXXL Masak Lemah Cili Api dari emak kapten AA ni! Tak pernah terfikir senang betul nak masak Udang Galah style negeri 9 ni! Orang bujang pun boleh masak Udang Galah Masak Lemak Cili Api ni.! Simple, cepat dan tak susah! . Kami beli udang galah ni di talian 016-630 0516 Alias Kacak . Kalau buntu tak tahu nak masak apa, boleh tengok bang long, bang chik, bang cu dan kapten syibli masak apa kat bawah ni okay! . Ayam Golek Tauchu SN - 🤍 Sup Broccoli Ustz Shauqi - 🤍 Ayam Bakar Mustard Captain AA - 🤍 Telur Goreng Syibli (Ya, itu jer dia pandai) - 🤍 Ayam Goreng Kunyit - 🤍 Ayam Golek Rice Cooker - 🤍 Tepung Ayam Goreng Paling Power di Malaysia - 🤍 Siakap Stim Limau (versi siakap kangkang) - 🤍 Ayam Bakar Special untuk Anak2 Syurga - 🤍 Nasi Goreng Ketam - 🤍 Sotong Bakar Kimchi - 🤍 Ayam Grll Butter Cheese 🤍 Nasi Goreng Kampung Ayam Kicap - 🤍 Mee 'Maggi' kari mana paling terbaik di Malaysia? 🤍 Ayam Ballotine Masak Lemak Daun Singkong 🤍 Indomie Udang Harimau XXXL! 🤍 Roti Bakar Durian 🤍 Resepi terbaik Tacos Wrap Mexico ! 🤍 Nasi Briyani Bombay Ayam! 🤍 Talapia Bakar Lemon Butter 🤍 Ayam Goreng Crispy Oppa! - 🤍 Sup Daging Berempah 🤍 Mee Kari Lobster Pekat : 🤍 Resipi Ayam Gepuk Pedas Berapi - 🤍 Me Segera Tomyam Mana Paling Power 🤍 Lasagna Mee Goreng : 🤍 Ikan Nila Terbang Sambal Geprek ( Ikan talapia Terbang ) Ayam Panggang Apollo Sumbat Mac & Cheese - 🤍 Resepi Daging Bulgogi Oppa yang Ngences & Mudah! - 🤍 Wagyu F1 Jepun Termurah VS Aussie Beef Premium! 🤍 Nasi Daging Utara untuk 450 asnaf dan anak yatim 🤍 Sambal Sotong Extra Pekat 🤍 Asam Pedas Ikan Pari Melaka Original - 🤍 Kambing Perap Mana Paling Sedap - 🤍 Masak Nasi Briyani Johor Simple Confirm Jadi - 🤍 Sup Ekor Perencah buat sendiri - 🤍 Ketam Nipah Masak Lemak Cili Api & Sambal Gesek - 🤍 Eksperimen Resepi Tepung Ayam Goreng Subscribers RARETV! - 🤍 Resipi Ayam Goreng Pandan - 🤍 Kambing Bakar - Roasted, Stim Dan Grill - 🤍 Teruskan melayan video kami dan jangan lupa untuk SUBSCRIBE okay!

Resepi Udang Galah Masak Merah Mudah & Sedap

2634
71
72
00:04:32
27.06.2021

#udanggalah #resepimasakmerah #udanggalahsungaipahang Bahan-Bahan Perapan 6 ekor udang galah Garam Serbuk kunyit Bahan Kisar 2 biji bawang besar 5 ulas bawang putih 2” halia 2 batang serai (dipotong halus) Bahan Untuk Kuah 5 sudu besar sos cili 3 sudu besar sos tomato 3 sudu besar sos tiram 6-8 sudu besar cili kisar 1 cawan santan ½ gula kerek Asam jawa Minyak masak

UDANG GALAH - MASAK LEMAK

436
31
9
00:02:59
12.03.2021

RESEP UDANG GALAH MASAK LEMAK Bahan : - 5 ekor udang galah - 4 cabe keriting (iris tipis) - cabe rawit (sesuai selera) - 3 bawang putih (iris tipis) - 4 siung bawang merah (iris tipis) - 1sdt kunyit bubuk - 1 sdt garam - 1 sdt penyedap - 35ml santan kemasan (me : kara) - 250ml air - 5 buah belimbing wuluh - Minyak goreng *Bumbu Halus : - 5 bawang merah - 4 bawang putih TERUS DUKUNG CHANNEL KAMI Subscribe, Like, Comment and Share - FOLLOW US : instagram : 🤍elssaoctavias

Udang Galah Masak Lemak Cili Api

100209
638
11
00:04:28
05.08.2019

#rmnetwork #bondarosse #udanggalah #masaklemak Thanks for watching this video. Do share your result after you try this recipe. Don't forget to LIKE, COMMENT, SHARE this video! ^_^ Last but not least don't forget to subscribe this channel. This video is copyright reserved by RM Network Youtube Channel.

PLUS RESEP SAMBAL ULEG, RESEP UDANG BAKAR GALAH#CaraMembuat

19551
370
26
00:08:54
30.11.2020

Pemesanan Buku Resep : 087771666064 (WA/Phone) Atau ikuti kursus memasak bersama Chef Yongki Gunawan. Jadwal kursus di Instagram Chef Yongki Gunawan. Resep Udang Galah Panggang: Bahan A: 6 ekor udang besar (5kg, belah 2 bagian tengahnya) Bahan B: 5 jeruk limau 20gr garam 10gr chicken powder 30gr bubuk cabai Bahan C: kulit jeruk purut Bahan D: 100gr cabai rawit merah 100gr cabai merah kriting 50gr belimbing wuluh 100gr bawang merah iris 30gr bawang putih iris 100gr tomat 30gr jeruk nipis peras Bahan E: 100gr madu 30gr kecap asin 5gr kecap magie IG : 🤍 Lestarikan makanan nusantara dengan menekan tombol Subscribe, share, dan like video ini.

UDANG GALAH MASAK LEMAK CILI API// MENU KAMPUNG JADI PILIHAN

1713
584
38
00:08:45
26.05.2022

#udang #udanggalah #menukampung #masakannusantara #masakanrumahan #masakansederhana #menuhariraya #menuberbukapuasa #hidanganenak #masakantradisional #masakanmelayu #masaklemak #masaklemakciliapi

Resipi udang galah goreng kunyit

5584
42
23
00:05:53
12.03.2019

Follow us on Facebook - 🤍 Deep friend Malaysian giant river prawn recipe. Resepi udang galah goreng kunyit. #udanggalah #asmrcooking #asmrcookingnotalking

RESEPI UDANG MASAK SOS TIRAM ❗️ CARA BUAT UDANG MASAK SOS TIRAM ALA RESTORAN MAHAL❗️

127566
360
00:04:39
15.10.2020

Cara sebenar masak udang sos tiram yang anda tidak tahu.. Rasanya power.. Di jamin hingga menjilat jari.. Macam makan dekat kedai mahal.... Delicious prawns cooked with oyster sauce.. This is how you cook.. روبيان كوك صوص المحار Resepi Udang masak sos tiram: Bahan-bahan nya 300 g udang. 1 Sdt serbuk kunyit garam secukupnya 1Sdt tepung jagung/ Tepung maziena 4 ulas bawang putih 2 cm halia/ jahe 5 tangkai cili padi/ cabe rawit 1 tangkai cili hijau 5 tangkai cili kering ( yang telah di goreng) 1/2 labu bawang besar 3 Sdm sos tiram 1 Sdm sos cili 1Sdm sos tomato kicap manis secukupnya Minyak bijan(wijen) secukup nya Minyak secukup nya. Resepi berasaskan udang #udangmasaksostiram #udangmasaksaustiram #Deliciousprawnscookedwithoystersauce

Udang Goreng Butter | Bersarang Telur Halus

649884
14953
509
00:09:11
17.07.2021

Kali ni Che nom tunjukkan cara untuk masak Udang Goreng Butter, resepi yang mudah aja tapi perlu kan sedikit teknik dan ketelitian untuk hasil yang menjadi. Udang mestilah guna yang segar, kita goreng dengan sedikit salutan tepung untuk dapatkan udang yang garing di luar dan lembut di dalam. Kemudian kita masak pula telur besarang halus, atau egg floss dengan minyak butter, yang juga memerlukan teknik dan kawalan suhu yang betul bila memasak. Kalau anda betul-betul ikuti video ni, gerenti akan dapat hasil yang sangat memuaskan. Dari segi rasa, manis-manis udang tu bila dimakan bersama egg floss yang lemak harum dari butter dan daun kari, memang cukup membuka selera, //Bahasa Melayu Bahan-bahan untuk telur bersarang: 2 ulas bawang putih 2 tangkai cili padi sedikit garam ½ sudu kecil serbuk pati ayam 1 sudu kecil gula 1 tangkai daun kari 1 ½ cawan minyak masak 50g / 3 sudu besar mentega 5 biji telur kuning Bahan-bahan untuk udang goreng: 7 ekor udang besar 2 sudu besar tepung jagung sedikit garam 1 cawan minyak masak //English Ingredients for eggs floss: 2 cloves garlic 2 bird's eye chilli A little bit of salt ½ teaspoon chicken stock powder 1 teaspoon sugar 1 stalk curry leaves 1 ½ cup cooking oil 50g / 3 tablespoon butter 5 egg yolks Ingredients for fried shrimp: 7 large shrimp 2 tablespoon cornstarch A pinch of salt 1 cup cooking oil Instagram: 🤍 Twitter: 🤍 Facebook: 🤍 #resepichenom #udangbutter

UDANG MASAK LEMAK CILI API | TIPS KUAH YANG SEDAP TERANGKAT😉

266242
2944
266
00:06:37
17.08.2020

Udang Masak Lemak Cili Api, banyak resepi Dayang dah Cuba, tapi resepi ni memang memukau, kena dengan selera keluarga. Dalam banyak-banyak resepi, yang ini paling sedap, padu dan rasa keasliannya.. Manis dari air udang(Dayang guna udang laut, segar beli kat nelayan dijeti), pedas dari cili api, segar dan wangi dari kunyit hidup dan serai, lemak berkrim cukup rasa dari santan,rangup dari sayur kacang buncis, masam dari asam gelugor.. Pendek kata memang "SEMPURNA" kat tekak kami.. Tak menggunakan bawang langsung, cuma be berapa bahan saja, tak guna kan gula sebab nanti "derhaka" resepi masak lomak yang original dari Negeri Sembilan ni..Cubalah sendiri dirumah untuk rasa keenakan Udang Masak Lemak Cili Api ni, pastu nanti boleh lah komen atau SHARE video ni kat media sosial ye, terima kasih😊 Bahan Bahan 500g Udang sederhana besar(udang besar pun boleh, udang galah lagii boleh) 14batang kacang buncis(Dayang potong sama rata macam kayu balak, nak potong serong pun boleh) 200ml santan pekat 100ml santan cair(santan pekat tambah secawan air) 2 batang serai dititik/diketuk 4 sudu kecil garam halus 1 keping asam gelugor🤍asam keping Bahan kisar 15biji cili api/cili padi 4 ketul kunyit hidup Tips 1) Sentiasa kacau kuah, Jangan tinggal! 2)Guna api kecil bila dah masuk santan pekat, kacau gaul sebati supaya santan tak pecah dan naik kepala, kuah nanti cantik menawan baru lah selera nak makan😊 3)Jangan masukkan gula, nanti tak podeh, oghang nogori marah ekau nanti kalau masuk gulo eh, tak original jangg! Akhir kata, selamat mencuba.. 👌 Music: 🤍

RESEP UDANG GALAH/SATANG GORENG UNGKEP 2020||chef bunda ratih

10711
112
25
00:03:10
21.08.2020

RESEP UDANG SATANG GORENG UNGKEP||chef bunda ratih, Udang galah biasanya hidup di daerah perairan air tawar yang dangkal. #chef bunda ratih #Resep #masakan nusantara #udang satang #udang #khas daerah #udang galah #covid19 #trending10 #viral

Kari Pekat Udang Galah | Giant Freshwater Prawn in Thick Curry

2589
30
1
00:08:14
28.03.2021

#PrawnCurry #MalaysianCurry #Curry

OLAH UDANG GALA DI MASAK GINI AJA JADI ENAK BANGET!!!

40444
557
95
00:15:47
14.12.2020

P e m e s a n a n P r o d u k M I T O C H I B A ( O l i v i a ) WA : 0 8 7 7 6 6 1 3 1 7 8 8 IG : 🤍mito.id dan 🤍mitochiba.id Youtube : Mito Electronic & Mitochiba Electronic Pembelian Produk Segitiga Emas : website : 🤍segitigaemas.com ig : 🤍segitigaemas.indonesia Email : multiwarnarasa🤍gmail.com Tel: +62 21 7562678 Pembelian Kaldu Jamur MotoVegan: TokoPedia : 🤍 shopee : 🤍 Lazada : 🤍

UDANG MASAK KAM HEONG MERECIKKK ! - Faris Shahmi

196038
2456
172
00:10:59
25.04.2020

Kam Heong bermaksud 'wangian emas' dalam bahasa Melayu. Ia merujuk kepada kaedah masakan di Malaysia yang bagus dan menjadi contoh budaya masakan sesebuah negara majmuk. Keamatan aromanya dengan gabungan cili padi, daun kari, serbuk kari, sos tiram dan pelbagai perasa lain menghasilkan rasa sos yang sempurna. Dalam video ini aku share cara memasak "Udang Kam Heong" style aku yang paling sedap di dunia. Lepas tengok video ni ampa try buat. Confirm jadi ! Selamat mencuba... Like, comment & share video ni dan jangan lupa SUBSCRIBE channel aku. Nantikan menu-menu yang lain selepas ni. Follow my account :- Facebook : 🤍

Udang Galah Masak Kari

2714
52
142
00:06:13
15.08.2021

Assalamualaikum.... Hari ini Mak Uteh berkongsi resepi / berbagi resep *UDANG GALAH MASAK KARI * Resepi Udang Galah Masak Kari yang Mak Uteh kongsikan boleh la dijadikan sebagai panduan atau rujukan kepada yang memerlukan. Cara Mak Uteh masak mungkin berbeza dengan orang lain. UDANG GALAH MASAK KARI Bahan-bahannya: 1 kg udang galah 2 sudu besar cili kisar 2 biji bawang holand & 6 ulas bawang putih (dikisar) 1 inci halia (dihiris) 4 sudu besar serbuk kari 1 kotak santan kotak Garam (secukup rasa) Gula ( secukup rasa ) Kiub pati ayam ( secukupnya ) Bunga lawang Kayu manis Minyak masak untuk menumis Air ( secukupnya ) CARA-CARA MEMASAKNYA: Sila ikuti video di atas hingga habis untuk menonton cara masak udang galah masak kari. Semoga apa yang Mak Uteh kongsikan memberi manfaat kepada semua. Terimakasih banyak-banyak kepada semua sahabat dan teman-teman yang telah support/ mendukung channel ini....

CARA MEMASAK UDANG GALAH SAUS PADANG

35631
232
11
00:04:09
18.07.2019

CARA MEMASAK UDANG GALAH SAUS PADANG Terima Kasih telah mengklik video ini Support kami, SUBSCRIBE 🤍 Follow Instagram 🤍 Assalamualaikum Sahabat Mas Gathan Jumpa lagi disini. Apakabarnya Sahabat Mas Gathan? Semoga sehat selalu ya. Amiin Dividio kali ini Mas Gathan mau berbagi Tips/Resep cara membuat Udang Galah Saus padang. Penasaran seperti apa? Tonton videonya terus ya. Dukung Chanel ini ya dan jangan lupa untuk di SUBSCRIBE-LIKE & SHARE Berikut Resepnya : 1. UDANG GALAH 10 Ekor 2. CABE MERAH 15 Biji 3. BAWANG PUTIH 3 Siung 4. BAWANG MERAH 4 Siung 5. BAWANG BOMBAY 1 Bh 6. TOMAT 2 Iris 7. SAUS SAMBAL 1 Sdm 8. SAUS TOMAT 1 Sdm 9. GULA 1 Sdt 10. GARAM & ROYCO Secukupnya Selamat Mencobaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...................... For Backsounds (No Copyright Sounds) 1. NCS - I Happy & Girly 2. MBB - Happy

MASAK GULAI UDANG GALAH

8597
62
5
00:09:47
27.12.2020

Selamat pagi teman2 Berjumpa lagi dan masak memasak bersama mamagi masak😂 Menu kali ini agak spesial yaaah karna pake udang galah. Hihi Langsung mamagi share aja ya bahannya. Bahan-bahan : 1kg udang galah 2bks santan kental 9btr cabe keriting 7siung bawang putih 9siung bawang merah 1bh tomat 1/2 bawang bombay 1btg serai 1/2ibujari kunyit 1/2ibujari jahe 5lbr daun salam 500ml air Garam secukupnya Selamat menikmati dan selamat mencoba~ - 🎶Song : Music by Secret Crates, Springtime Stroll 🤍 Artist : Chiro Genre : Light Bossa Mood : Cute, Peaceful 🤍 Music by Ryan Little - 70s TV - 🤍

Udang Masak Lemak Cili Api | TIPS UDANG TAK "OVERCOOKED"

55838
586
19
00:05:01
29.11.2020

#udangmasaklemakciliapi #udangmasaklemakcilipadi #resepiudanglemakciliapi #resepiudangmasaklemak #resepiudang #resepiudangputih #lemakcilipadisimplesedap #lemakciliapikuahpekatsedap #tipsudangtakovercooked #udangcookedvsovercooked #petuaudangtakkeras Assalamualaikum, resepi yang ummi bawakan harini ialah udang putih masak lemak cili api yang memang sangat sedap & pekat kuahnya. Special kalini ummi sertakan sekali tips agar udang tak keras & overcooked yang mana ia sangat2 penting sebab bagi ummi masak lemak cili padi yang sedap ni terletak pada 2 kunci utama iaitu seafood yang segar dan penggunaan santan yang fresh & cukup lemaknya. Faktor sampingan yang menambah rasa kick dan aroma yang membangkitkan selera pula datang nya dari penggunaan daun kunyit yang segar. Ok jom kita tengok cara2 penyediaan nya di video ummi. Bahan2👇 2 helai daun kunyit 1 btg serai 5 biji bwg kecil 3 ulas bwg putih 4 cili padi merah 5 cili padi hijau 1 inci kunyit hidup 1 inci halia 7 ekor udang putih santan pekat dari 1/2 biji kelapa santan cair garam Ingredients👇 2 turmeric leaves 1 lemongrass 5 shallouts 3 cloves of garlic 4 red chillies 5 green chillies 1 inch turmeric 1 inch ginger 7 white prawn 1 thick coconut from 1/2 coconut liquid coconut milk salt Do follow my "FACEBOOK PAGE " 🤍

Udang Galah Masak Butter Berkrim | Creamy Butter River Prawn

6711
57
0
00:02:41
26.06.2020

Hai semua..Kali ini Eva's Kitchen akan menunjukkan cara-cara menyediakan udang galah masak butter berkrim yang enak dan lazat..😄😄 Bahan-bahan : - Udang Galah - Mentega/Butter - Bawang Putih - Daun Kari - Cili Padi - Susu Cair - Minyak untuk menggoreng - Garam, ajinomoto dan maggi cukup rasa secukup rasa

Udang Galah Masak Diraja #menuberbukapuasa #udanggalah

541
187
38
00:05:19
17.04.2022

Bahan-bahan :- Udang Galah 2 biji ubi kentang 3 batang serai 1 biji bawang besar 2 biji bawang merah 2 ulas bawang putih lada kering lengkuas halia kunyit hidup serbuk kunyit santan kelapa

UDANG GALAH MASAK SEPERTI INI ENAK BANGET DAN SANGAT MUDAH|| ASAM MANIS UDANG GALAH

3815
43
20
00:05:38
17.12.2021

Assalamualaikum.. Hay mam.. masak apa hari ini? kali ini saya mau masak asam manis udang galah, sebelumnya jangan lupa subscribe ya agar channel YouTube aku berkembang dan aku lebih semangat lagi untuk berbagai resep masakan lainnya. dan yang pasti subscribe itu gratis lo 😁😘 Bahan : - 1 kg udang galah ( bersihkan ) - 250 ml air putih Bahan: - 15 buah cabe merah ( iris ) - 5 buah cabe rawit ( iris ) - 4 buah bawang putih ( iris ) - 1 buah bawang bombai ( iris ) - 1 batang daun bawang ( iris ) - 1 sdm saus tomat - 1 sdm saus tiram - 1 sdm saus cabe - ½ sdt garam - ½ sdt gula - ½ sdt kaldu jamur Yang mau tau caranya bisa tonton video diatas sampe selesai ya 💙 #olahanudang #udanggalah #asammanis #reseprumahan #resepmasakan #hobbymakan #hobbymasak #resepmudah #cooking

Udang Galah Goreng Rasa Dasyat!!! #001

9694
102
10
00:09:02
04.05.2018

Udang Galah Goreng By Mamak Si Tukang Makan Bahan - Bahan : - 2 Kg Udang Galah - 13 Siung Bawang Putih - 1 sdm Merica Bubuk - 1 sdm Ketumbar Bubuk - 1 sdm Garam - 1 sdm Kaldu Jamur - 4 Biji Kemiri - 1 Ruas Panjang Kunyit - Asam Jawa Secukupnya - Sedikit Air Untuk Blender Bumbu - Bumbu Untuk Cara Membuatnya Silahkan Tonton Channel Youtube Saya... Jangan Lupa Di Subcribe dan di Like ya❤️ Thank U^^

Назад
Что ищут прямо сейчас на
Resepi masak udang galah crmp путь йод помидоры clone armies games diy bubbles for blowing Raspberry Pi PIco pancake binance arizona rp обнова Nanashi mumei Samsung Galaxy Book Odyssey gobind singh shabad yunjin genshin armaguerra 43 cod vanguard Land Rover defender AQUARIUS horoscope engineer shaheb band gobhi ke pakode Kanuni kanadaya visa almaq автоподбор